Cum achizitionam taxa de drum pe Ungaria ?

Dupa cum bine stiti din practica de zi cu zi la trecerea pe teitoriul Ungariei cu autovehicule cu MTMA > 3,5 T se plateste atat taxa de utilizare a autostrazii cat si taxa de utilizare a drumurilor nationale.

In functie de ruta urmata costurile sunt mai mici sau mai mari.
Aceasta diferentiere apare atat din ruta urmata cat si din norma euro a autovehiculului sau numarul de osii.

Cum achizitionati taxa de autostrada in Ungaria HU-GO ?


– se poate face electronic ( prin intermediul portalului www.hu-go.hu/    sau din punctele de pe traseu , tot annotate in site-ul respective.

mai este varianta prin care sa detineti GPS montat pe masina la orice companie care ofera acest lucru si ei pot avea acces la achizitionarea taxelor de drum pe care vi le ofera in schimbul unui abonament lunar .

Cum recuperati TVA-ul ?

Daca achizitionati electronic taxa de drum www.hu-go.hu  vi se emite pe loc o facture in format PDF cu toate datele dvs introduce in prealabil in urma loggarii pe acest site cu user si parola si bineinteles introducand datele specifce societatii dvs precum si informatii despre autovehicul si ruta urmata.

MARE ATENTIE !!!!

Daca achizitionati taxa de drum de la punctele de pe traseu  nu toate bonurile sunt eligibile pentru rambursarea TVA-ului.

Fiecare bon trebuie sa contina  :    – denumirea emitentului , adresa si date sale fiscale  ( CUI )
                                                        – denumirea beneficiarului si datele sale fiscale  ( CUI )
                                                       – valoarea TVA prestata de tara respective HU- 27%
                                                       –  valoarea ( suma) TVA sa fie separate de baza de impozitare         ( adica sa apara ceva de genul:  100 x 27 ( 27% cota TVA) = 127 , daca apare suma totala de plata    adica 127, autoritatile din Ungaria spun ca nu este evidentiata cota de TVA si ca urmare nu pot face rambursare tva.

daca aveti  ati reusit sa va recuperati TVA-ul 2014 sau 2015 (I)  sau doar sa achizitionati taxa de drum, va astept sa  scrieti un comentariu

Cu drag,  Petre Bunget

 

Comentarii

comentarii

Permanent link to this article: http://recuperaretvaextern.com/2015/05/cum-achizitionam-taxa-de-drum-pe-ungaria.html

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.