Cum achizitionam GO-BOX la trecerea prin Austria ?

 

Tranzitarea Austriei folosind Go-Boxul in mod corect ne poate ajuta sa reducem costurile de tranzit si implicit costurile unei curse de transport marfa sau pasageri.

 

Nu este deloc greu de utilizat aceasta optiune de Go-Box.
Probabil sunt mii de persoane care utilizeaza sistemul insa nu toti il folosec
cum trebuie si astfel apar la urmatoarele drumuri facute prin Austria
cheltuieli suplimentare.
De unde achizitionatiun Go-Box?
Austria-modificare-valori-taxe


La intrarea in Austria din  orice punct al ASFINAG  cereti un Go- Box . Taxa de inregistrare este
de 5 euro. Aveti posibilitatea sa optati pentru plata pre-pay (plata innainte de
trecere si platiti cu cash sau cu cardul sau cu card de benzinarie ) sau plata
post-pay , plata mai putin utilizata

 

Apoi solicitati sa  incarcati contul cu o animita suma, in functie
de norma euro a autovehiculului si de traseul dvs..

 

 Ce suma de bani? Care
este suma de bani  corecta?
La incarcarea Go-box cu o suma de bani tineti cont intai de
norma euro a vechiculului dvs (aici aveti pretul la autostrada Austria in functie de norma euro ) si bineinteles de
ruta pe unde mergeti . Suma minima cu care puteti incarca contul este de 75
euro. Daca nu mai folositi Go-Box contul va fi activ 2 ani de zile dar expira
dupa 5 ani, indiferent de suma care mai este in cont.

 

 Astfel odata ce dati banii pentru incarcarea go-boxului NU  UITATI sa dati si datele societatii dvs pentru a va face factura buna si utila in RECUPERAREA TVA EXTERN. Daca totusi ati uitat sa faceti precum am zis mai
sus  pe spatiile libere ale biletului – facture  vom inscrie datele dvs innainte de a o scana pentru trimiterea cererii de
ramsbursare a tva-ului extern.

 

 Cum se monteaza Go-Box ?

 

 Din start se monteaza pe parbriz in interiorul  autovehiculului, cu butonul de comnada inspre interior, deci spre  persoana care il manipuleaza. Locul de montare a Go-boxului este in zona dreapta a distantei dintre mijlocul volanului si mijlocul parbrizului si la  30 cm in sus de la baza parbrizului , dar musai 10 cm peste pozitia de oprit a stergatorului.
Daca aveti zona cu parasolar jos la baza parbrizului automat trebuie ca Go-Boxul sa nu fie acopeirt de acea zona pt ca nu poate fi citit de catre  GPS-urile ASFINAG.
Sper ca poza  de mai jos sa fie utila

 

 

sursa foto. www.go-maut.at

 

Cum functoneaza Go-Box ?

 

 

Odata ce ati montat Go-boxul apasati butonul de pornire mai mult de 2 secunde . Apoi verificati ce numar este aprins. Acel numar corespunde catogoriei pe care a setat-o functionarul Asfinag in momentul achizitionarii
sau o puteti seta dvs  prin apasari repetate pe buton..
ATENTIE !! categoria aleasa  sa fie cea corespunzatoare pentru a evita eventuale amenzi sau plati  ale
diferentei dintre categorii. Atunci cand veti fi oprit de un echipaj de control trafic in  Austria va trebui sa achiati o diferenta de bani dintre categoria pe care o aveti setata pe Go –box si categoria cu care sunteti inregistrat.
Daca vinieta a fost platita corect, la fiecare trecere printr-un puct de referinta ASFINAG se va auzi un semnal acustic care inseamna ca a fost luata din contul dvs suma de bani reprezentand tronsonul de drum efectuat.

 

Mai jos aveti informatii despre culorile luminilor de pe
Go-Box.

 

Indicator luminos pentru stare Indicator luminos pentru punţi Semnificaţie
Luminează intermitent 1 dată verde Luminează intermitent 1 dată verde GO-Box este în stare tehnică bună. La trecerea prin portalul de vinietă auziţi un semnal acustic scurt.
Luminează intermitent de 4 ori roşu sau deloc Fără luminare intermitentă GO-Box nu este în stare bună. Nu vă deplasaţi pe drumuri cu vinietă. Căutaţi cel mai apropiat punct de distribuţie GO. Dacă este necesar, plătiţi retroactiv vinieta care nu a fost retrasă.
Luminează intermitent de 2 ori roşu Luminează intermitent de 2 ori verde GO-Box este în stare tehnică bună. Avertisment pentru clienţii Pre-Pay: Balanţa contului dvs. a scăzut sub 30 EUR. Încărcaţi GO-Box în timp util.
Fără luminare intermitentă Fără luminare intermitentă GO-Box nu este în stare bună. Nu vă deplasaţi pe drumuri cu vinietă. Căutaţi cel mai apropiat punct de distribuţie GO. Dacă este necesar, plătiţi retroactiv vinieta care nu a fost retrasă

informatii despre diferitele semnale acustice Go-Box

Semnal acustic Semnificaţie
1 semnal acustic scurt Tranzacţie în regulă (pe baza numărului de punţi setat şi a clasei de emisii EURO salvate).
2 semnale acustice scurte Tranzacţie în ordine (pe baza numărului de punţi setat şi a clasei de emisii EURO salvate). Mergeţi la cel mai apropiat punct de distribuţie GO, unde primiţi informaţii detaliate. Informaţii posibile: balanţa contului Pre-Pay se apropie de final, este necesară o modificare a datelor, GO-Box trebuie să fie înlocuită sau anumite termene expiră în curând.
4 semnale acustice scurte Tranzacţia nu este în regulă. Nu s-a retras nicio vinietă. Plătiţi retroactiv vinieta la un punct de distribuţie GO în interval de 5 ore şi 100 km şi anulaţi blocajul GO-Box.
Niciun semnal acustic Tranzacţia nu este în regulă. Informaţiile detaliate se găsesc în regulamentul de taxare. Dacă aveţi neclarităţi, vă asistă şi ASFINAG Service Center
Aveti posibilitatea de urmarire a masinilor dvs  si electronic facandu-va un cont pe site-ul www.go-maut.com de unde puteti observa clasa de emisii, catergoria si ce suma mai aveti pe Go –box.

 

 Daca doriti sa schimbati G0-Box-ul acesta se schimba gratuit la orice punct ASFINAG de unde l-ati achizitionat.

 

Daca nu il mai folositi si doriti sa il dati innapoi veti primi bani care mai sunt pe cont numai ducandu-l ( pe Go-Box) la un punct ASFINAG sau trimitandu-l prin posta la adresa :

 

               ASFINAG Maut Service Gmbh

OBU-Retouren

Rosenbach  130

               A- 9183 Rosenbach

 

 Sper ca aceste informatii va sunt utile si in urma incarcarii Go-Box-ului sa detineti un bon cu care sa puteti recupera TVA-ul extern.
Drumuri bune!!

Comentarii

comentarii

Permanent link to this article: http://recuperaretvaextern.com/2015/07/cum-achizitionam-go-box-la-trecerea.html

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.