Transportul de marfa fara recuperarera TVA

Transporturile  de marfa – o ramura sabotata de propiul guvern. De acolo de unde astepti ajutor ti se injecteaza otrava; mana pe care o astepti sa fie salvatoare este chiar cea care te impinde in prapastie.
In doi ani au fost deja doua lovituri successive : introducerea placutelor de dimensiuni si mase si cresterea accizei la combustibil, iar acum se pregateste impozitarea diurnei.

 untitled
Am inteles, pe undeva, grija guvernelor  german, francez, belgian si urmeaza Italian de a-si proteja companiile lor de transport in pofida celor inregistrate in Ro sau alte tari prin introducerea legii salariului minim MiLog si pentru operatorii internationali, dar guvernul tau sa te inchida practic, mi-e greu sa inteleg.
Probabil ca atunci cand cheltui 5 lei ca sa castigi 1 leu o fi vreo satisfactie enorma pe care inca nu am experimentat-o.
Nu stiu cine este de vina! SISTEMUL?  Sistemul asta e cam peste tot de vina.
Participasem la un curs de vanzari prezentat de Lorand Soares Szasz un foarte bun coaching
business ( despre care o sa va mai amintesc) in care ne explica un exercitiu practic pe care va rog sa il faceti ACUM. Nu trisati!
Indreptati mana dreapta in fata si aratati cu aratatorul catre cineva, catre acel cineva care ar avea o vina, Observati va rog ca 3 degete de sub aratator sunt indreptate catre noi insine.
Relevant exercitiu !
Asadar noi suntem de vina, noi suntem de vina pentru ca aplecam capul mereu, ingenunchem fara sa
spunem un cuvant si suntem vinovati pentru ca odatat cu terminarea scolii sau a facultatii  a cursului de atestare profesionala de conducator auto si cursul de manager transport s-a terminat perioada de invatat, de educare.
Total gresit.
Daca vrem sa avansam, sa crestem afacerea trebuie sa ne apucam iar de studiu . Asa cum o turbina creste puterea unui motor asa si educatia ne impinge catre un nivel superior.  Daca  suntem la un nivel x afacerea nu poatecreste mai sus de atat la x+1. Este ceva logic.
Marja de profit in  transporturi este din ce in ce mai mica . O punem si pe seama crizei economice  dar cati dintre noi ne chinuim sa ne gasimclienti noi si clienti care platesc?  Saucati ne chinuim sa ii verificam pe cei cu care lucram?
Pentru asta pe www.busrsatransport.ro avem sistemul de monitorizare firme RISCO cu care  puteti salva sume mari dinnainte de a semna contractul.
Recuperarea TVA– ului extern este una dintre putinele solutii de completare a veniturilor in mod legal.
Rambursarea TVA se poate face din toate tarile europene, tari pe care le tranzitati .
Recuperarea tva  se poate cere pentru  taxele de drum, combustil alimentat, targuri si expozitii, achizitionari de camioane sau alte tipuri de autovehicule, service auto etc ( desigur in baza unor regului stabilite in GHID completare formular 318 ANAF)
Am vrut un articol strict cu tema de TVA in transorturi dar macinat de gandurile cum cineva de la care astepti un spirjin te indeparteaza (guvernul ca si motor  legislativ) astfel incat am lasat articolul sa atinga si alte teme de supravieturie economica atat pentru transportul de marfa rutier cat sip e celelalte cai, sunt convins ca este greu.
Concluzie:  Recuperarea TVA extern este una dintre solutiile salvatoare .
Cu drag
Petre

Comentarii

comentarii

Permanent link to this article: https://recuperaretvaextern.com/2015/06/transportul-de-marfa-fara-recuperarera.html

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.