Salariul minim in Germania. Legea MiLog

Odata legea MiLog introdusa a creat panica atat in randul operatorilor de transport cat si in randul societatilor ce isi trimit regulat salariatii in detasare. Aceasta lege a lasat si inca lasa sugestia ca a fost elaborata pe meleaguri romanesti deoarece inca de la aparitia ei nu a avut disponibile Normele de Aplicare, insa a intrat direct in sfera de efect.

Cine se supune acestei legi ?

slovenie-autoroute-voiture-vignette-300x225

 

Fie ca aveti activitatea de producator, furnizor de servicii, comerciant si va detasati angajatii de la minim 1 zi pe teritoriul Germaniei trebuie sa va supuneti noi legislatii de salarizare MiLog. Adica plata de 8,5 euro pe ora in functie de ce perioada este detasata persoana sau persoanele salariate.

ATENTIE !! Veti plati doar pentru programul lor de munca stabilit in actul aditional prevazut la contractul de munca, legat de detasare. Adica daca va lucre 8 ore, 9 ore ( transport Marfa) sau mai multe ore Nu ve-ti plati si periaoda dupa care salariatul si-a incheiat orele de munca in Germania.

Pentru a informa atoritatile germane de prezenta angajatului/angajatilor dvs in Germania trebuie sa dati un raport catre acestea. Raportul consta in completarea unui formular pe care il puteti descarca si completa online de aici .  EX: Formularul pentru transportatori  pe care il puteti descarca si completa online este nr 033037 aici.

Formularul il trimiteti pe numarul de  fax inscris in partea de inceput a FORMULSRULUI.Probabil trebuie sa insistati deoarece toata Europa va trimite.

Formularul este bine sa il listati sau sa il salvati pdf deoarece trebuie pastrat cel putin 2 ani de zile, in cazul unui control va va fi cerut.Raportul prin intermediul acestui formular il puteti face maxim de la 1 zi la 6 luni.

Asociatiile patronale ale transportatorilor precum si transportatori direct au semnalat si transmis catre autoritatile germane inexactitatea in aplicare a acestei legi si posibila discriminare fata de transportatorii straini.

ATENTIE !!!

in urma unei derogari ,pentru transportatorii de Marfa , nu mai este necesara completarea formularului MiLog daca DOAR tranzitati Germania. A tranzita inseamna sa nu incarcati/descarcati pe teritoriul Germaniei.

Legea MiLog NU SE APLICA pentru:

 •  internship-uri de studio
 • persoanele sub 18 ani care nu au terminat scolarizarea
 • Trainniguri in concordanta cu legea Germana -BBiG-
 • volutariat
 • pentru cei ce sunt angajati pe termen lungdin postura de  someri pentru primele 6 luni

De ce s-a dat aceasta lege MiLog ?

S-a elaborat cu scopul -nedeclarat-  de protejare a fortei de munca de origine si rezidenta germana in avantajul celor de origine straina dar europeni. Nimic nu este rau in astfel de abordare. Este ca si cum o mama isi protejaza propii copii in fata celorlati. Acum intrebarea se pune cat de departe poate merge aceasta PROTECTIE!

Cat de democratica poate fii aceasta decizie  incat sa nu afecteze ” libertatea dreptului la munca” un pricipiu democratic de baza care sta la fondarea Uniunii Europene.

Pentru acest caz Comisia Europeana a demarat procedura de infringement  pentru vrrificarea modului de elaborare, de impact al aceste legi de salariu minim.

Pe data de 19.07.2015 va avea loc prima dezbatere in cadrul Comisiei Ruopene.

Voi astepta decizia Comisiei Europene si voi reveni cu informatii noi

 

pana atunci, Drumuri bune!!!

 

 

Comentarii

comentarii

Permanent link to this article: https://recuperaretvaextern.com/2015/07/salariul-minim-in-germania-legea-milog.html

2 comments

  • Ovidiu on august 5, 2015 at 3:04 pm
  • Reply

  Buna,

  Reglementarea privind legea MiLoG face referire la „detasare” dar nu la delegatie / delegare sau se aplica legea MiLoG si in acest caz?

  Multumesc.

  Novidiu

  1. Va salut !
   Este o lege atat de confuza incat nu exista norme de procedura. Fac parte din randul transportatorilor de Marfa insa asociatiile noastre au primit zeci de raspunsuri diferite atat de la Vama germana cat si de la Finante. Pe data de 19 iulie era termen de analizare din partea Comisiei Europene a procedurii de infringement declansate asupra Germaniei pe legea MiLog (legea salariului minim) insa Comisia este in vacanta si nu s-a mai stabilit nimic. Probabil atunci se va lua o decizie. Eu procedez la delegare ( tranzitarea Germaniei) deci nu am detasare, platind salariul nou de 8.5 Euro deoarece amenda este de 500.000 euro daca nu respecti legea si asta ne-ar inchide afacerea daca nu am respecta.Insa nu stim sigur ce sa respectam si de aceea fie ca e delegare sau detasare prefer sa paltesc cei 8.5 euro. Nu stiu daca v-am dat un raspuns multumimtor sper sa fim anuntati de forma finala a legii cat mai repede. Autoritaile romane nici macar nu au facut o scrisoare de intentie privind reglementarea legii germane astfel ca nu ne ajuta cu nimic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.