Angajat sau patron ?

question

 

Pana la urma aceasta decizie se ia in functie de ceea ce simti. Interiorul tau iti spune daca curajul, dorinta de cunoastere, perseveranta, depasesc temerile, fricile, confortul de a ramane angajat.

Daca ai un talent, o pasiune, un hobby, o educatie specifica, esti specialist in ceva anume pe care vrei sa il valorifici poti incepe sa te gandesti cum sa te lansezi in afaceri.

Fie demarezi afacerea cu full-time, fie  o faci ramanad o perioada si angajat.

Iata 5 pasi pentru inceput de afacere, pasi care sunt in ajutorul tau.

 # 1.   Gaseste un suport in cei din jurul tau

Nu incerca sa faci totul de unul singur. Chiar daca esti unic asociat inconjoara-te de persoane cu care sa te sfatuiesti pe diferite teme ale afacerii pornite. Vei fi atat de prins in a dezvolta sau chiar a muncii mai mult in firma ta, incat o parere sincera si profesionista venita din exterior e mai mult decat necesara.

In jurul tau poti gasi persoane care au conexiuni ( a nu se intelege pile) cu alte persoane ce iti pot da idei. Pentru ca de la o idee pleci intr-o afacere si alte idei te dezvolta.

Nu uita de una dintre cele mai importante cai de a te dezvolta si anume : CITITUL mai ales despre antreprenoriat sau dezvoltare personala. Afacerea nu poate devansa propietarul, asa ca ai nevoie sa cunosti cat mai multe lucruri din mediul in care desfasori sau vrei sa desfasori activitatea.

 

 #2.  Creaza un plan

Exista 2 tipuri de persoane: cei care invata si apoi actioneaza si cei care actioneaza invatand.

Stii care e modul cel corect?

Amandoua. Din amandoua tiparele au iesit oameni de success. Vezi care din aceste tipologii te definsc ca persoana. Nu e nevoie ca la inceput ( in functie de cat de complexa este afacerea pornita) sa ai un plan pe mai multi ani. Fa-ti un buget lunar alcatuit din ceea ce ai disponibil sau din ce alte fonduri doresti sa accesezi, un plan de cheltuieli (care se vor dovedii foarte importante in economia si gestionarea afacerii).

#3.  Fii pregatit si pentru greutati.

E normal ca innainte sa pornesti o afacere precum si in timpul derularii ei sa ai momente in care sa vrei sa renunti. Poate fi vorba ca nu vinzi cat sa acoperi cheltuielile si asta tine de ceea ce oferi tu pe piata, daca are cautare sau ai nevoie de o promovare profesionista, mai puternica, poate fi vorba de birocratie, poate fi vorba ca nu ai incredere in ceea ce oferi, poate fi vorba ca ai competitia dezvoltata si acerba.

Fixeaza-ti un obiectiv, un scop si tine-te de el.

“ e necesar sa te trezesti in fiecare dimineata cu determinare daca vrei sa mergi la culcare seara satisfacut “

George Lorimer

Nu cauta vinovati, cauta solutii.

 

#4.  Fa primul pas

Nu te gandi la cat de complexa e afacerea pe care o ai sau pe care vrei sa o pornesti. Te poate speria. Probabil ca stii citatul acesta : “ o calatorie incepe cu primul pas”

Focuseaza-te pe primul pas, pe primul lucru de facut si astfel sansele de a-l atinge 100% sunt mai mari .

Stop dreaming. Start doing. Typography poster. Motivational Background

 

#5.     Fa-o ACUM

Nu astepta sa fii pregatit, pentru acel moment se va amana. Gandesti prea mult. Lasa-te purtat de situatie. Porneste cand nu e totul perfect, pentru ca nici nu va fi.

Daca ai luat decizia sa cresti , incearca . Antreprenoriatul este cea mai sigura cale de a prospera intr-o lume nesigura, in continua schimbare.

 

Iti urez success si te rog da mai departe AICI acest articol pentru ca alte persoane cu spirit antreprenorial sa poata incepe in forta. Iti multumesc.

 

Petre BUNGET

Comentarii

comentarii

Permanent link to this article: https://recuperaretvaextern.com/2016/03/352.html

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.